Остава в сила бедственото положение в Смолян заради пороите

OFFNews 03 декември 2017 в 08:42 5041 1

Снимка БНТ

В община Смолян беше обявено бедствено положение. Ситуацията започва да се нормализира.

Аварийни екипи следиха цяла нощ нивото на реките, което сериозно се е покачило, съобщи БНТ.

Въпреки проливния дъжд в Смолянско, нивото на реките е спаднало.

Има няколко критични точки по река Черна, която значително е повишила нивото си. Откъснато от свлачище е село Киселчово, подкопан е и пътят между селата Смилян и Могилица.

По думите на областния управител на Смолян Недялко Славов снощи ситуацията е била критична, особено в град Смолян, през нощта е обстановката се е успокоила. 

"За щастие, валежите спират, нямаме нови инциденти през нощта. Няма необходимост от евакуация на хора. Достъп има до всички населени места с изключение на Жребово и Кестен в община Девин, където река Триградска е заляла пътя. В множество участъци от пътната мрежа преминаването е само в едното платно поради срутвания и свлечени земни маси. Ситуация нормална според валежите. Следим внимателно нивата на язовирите и речните корита", каза Славов.

В същото време властите съобщиха, че река Бистрица при село Гърляно се е прибрала в коритото си, но обявеното частично бедствено положение остава в сила.

Всички компрометирани участъци са укрепени. Кметът на село Гърляно, екипи на „Пътна полиция” и на Община Кюстендил ще извършват обходи. В момента се работи по отстраняване на авария на водопровод в населеното място, съобщи "Фокус".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews