Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Оранжев код в три области заради силен дъжд

OFFNews 03 декември 2017 в 07:48 5325 0

В три области на страната е обявен оранжев код заради обилните валежи - Кърджали, Хасково и Смолян. 

В същото време в 14 области е обявен жълт код. Той е в сила за областите Русе, Силистра, Разград, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил. 

Днес времето ще се задържи облачно, валежите ще продължат, но ще отслабват. Значителни по количество ще са на отделни места в Родопите. Там са възможни и гръмотевици, съобщават от Националния център по метеорология и хидрология към БАН.  

Максималните температури ще са в широки граници: от 6°-8° в Северозападна до 14°-17° в Югоизточна България и крайните югозападни райони.

В югоизточните райони ще продължи да духа умерен южен вятър. В Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от североизток, а след обяд от север-северозапад. Привечер с него ще започне да нахлува студен въздух и през нощта срещу понеделник дъждът в северозападните планински райони ще премине в сняг.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за декември. След обяд ще се повишава.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. На места в Родопите валежите ще са значителни, възможни са гръмотевици. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 0°.

По Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд над северната част. Ще духа умерен, временно и силен южен вятър. Максималните температури ще са 14° - 19°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде е 2-3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews