"Още не са ни платили. В такава трагедия не можем да търсим пари"

OFFNews Последна промяна на 06 април 2015 в 08:17 5664 4

"Още не са ни платили. Още не сме взели пари, защото в тази трагедия не можем да търсим пари. Ако ни ги даде ще ги вземем, ако не този ден ще ни остане за спомен", казва Нина, която оцеляла след катастрофата с камиона край Върбица.

Нина от години живее и работи в Холандия със съпруга си и синовете. Тази година се е върнала в България, защото в семейството им има малко бебе и тя трябва да помага. Затова и се съгласила да отиде да бере билки и див чесън заедно с още 36 работници срещу мизерните 6 лева на ден. На връщане, към 18 ч., камионът поднася заради изсипани на пътя пясък и чакъл, удря се в мантинелата и увисва наполовина над пропаст. Натъпканите в каросерията работници изхвърчат и падат в пропастта. Жена умира на място. Друга е в кома. Осем са в болница със счупвания.

"Като гълъби хвърчаха от камиона", спомня си Нина. В катастрофата са ранени и свекърва й, брат й и сестра й. 

Шофьорът за първи път е карал този камион по този маршрут. Той е шофирал със скорост под максимално допустимата, дрегерът не открива следи от алкохол, но най-вероятно мъжът не е познавал добре камиона. 

Днес Нина е категорична, че втори път няма да секачи. Но не крие, че други биха го направили, притиснати от немотията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.04 2015 в 13:23

частен случай на "циганска сеч" по КЗД- дървата в камиона с хората и чували със също незаконно събрани билки и това е. в дерето. но тези които изкупуват билките едва ли са "цигани".и дори да са цигани не се возят в камиони с дърва.вместо наказания за дискриминация, да бяхте спрели сечта и брането с търговска цел и да бяхте окошарили феодалите дето изкупуват.ето че искат да работят- но вместо да отглеждат тези билки, някой ги е поробил да берат за жълти стотинки.къде са им ромските организации да направят една кооперация, да поискат земя от общината и да отглеждат билки и сами да си ги продават? питайте КЗД

06.04 2015 в 12:57

никой от строежите не мие гумите на камионите които излизат на пътя!!! и не се покрива товара както е по закон!
къде е контролът ??? пак ??

06.04 2015 в 10:14

Добре, че мантинелата е нова и здрава.

06.04 2015 в 09:54

Последното изречение казва всичко.