Осем задържани при акция 'Респект' в ромския квартал в Бургас

Дрон ще мери температурата на населението в махалите

OFFNews 20 март 2020 в 16:39 9959 1

Снимка МВР

Полицейска акция "Респект" се провежда в ромския квартал "Победа" в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

8 души са задържани за неизпълнение на разпорежданията да не се струпват на групи. 

Както в светлата, така и в тъмната част на денонощието полицейски патрули предупреждават гражданите да спазват законовите изисквания с цел да се ограничи евентуалната зараза от короновируса.

В квартала са изпратени 5 екипа на жандармерията и патрулни автомобили на Първо управление на МВР. От полицията заявиха, че не се допуска събирането на повече от двама души на едно място. 

При друга акция днес в бургаския квартал "Горно Езерово" са задържани трима мъже за незаконна търговия с лекарствени продукти.

"Дрон с термокамера ще мери температурата на обитателите на ромския квартал „Победа“ в Бургас", съобщи кметът Димитър Николов. Той ще лети над махалите и ще регистрира лица с по-висока температура. Кметът подчерта, че няма да се допуснат безредици.

"От този момент е разпоредено всеки полицейски патрул да се движи и да призовава всеки гражданин на Бургас и областта да се прибере вкъщи, ако няма конкретна необходимост - да посети болнично заведение, аптека, магазин за хранителни стоки. От този момент започваме да го контролираме това", допълни Николов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови