Quantcast

Очевидец: Работник млатеше мините с железен чук

OFFNews Последна промяна на 02 октомври 2014 в 23:28 14665 8

1/1

Минути преди взрива, работник млатеше мините с железен чук, съобщи "Труд" като се позова на очевидец, напуснал избухналия завод "Миджур" минути преди трагедията.

Казах му да спре, защото е опасно, а той ми отговори, че досега е обезвредил 150 мини така и нищо не е станало. Тръгнах си. Сякаш предчувствах какво ще стане и вървях по-бързо, разказва служителя на завода, чието име не се цитира.

По инструкция взривателят на мините се отделя с дървен чук, за да не възникне искра. С железен обаче било по-лесно.

След пожара в завода през 2010 г. уволниха всички нискоквалифицирани. В последните месеци обаче отново започнаха да наемат неподготвени, разказал работникът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.10 2014 в 20:37

ей аман от платени очевидци бе.как пък не видя че ги режат с оксижен.или пък че направо се опитват да ги взривяват.така е при нас за съжаление.все ще се намери някой да очерни мъртвите за някой лев.

03.10 2014 в 19:30

Ми, тогава си заври една пръчка амонит в тесния гъз, и заминавай в рая на дебилите.

Специалистора, я обади колко е типичното разрешено разстояние между мините при залагането им. Я раздуй колко е иницииращия удар за тротила. А сега светни балъците, като как така е гръмнало всичкото наведнъж.
Ти и от това разбираш, колкото от Аралско море, а? Бегай си там в негърската агитка на либерал-дилетантите, и не възниквай където не ти е работа.
Щото такива анални либерасти управляват от 25 години, сме на тоя хал.

03.10 2014 в 10:36

На труд и 24 часа не вярвам.

Откакто ги купи онзи мутреноид, роб на Пеевски и майка му само жълти анонимки се пръкват. Никаква качествена журналистика не остана в тези вестници.

03.10 2014 в 09:44

От скромен двегодишен опит знам,че нито един боеприпас не се съхранява където и да било със поставени взриватели и готов за употреба (това се прави непосредствено преди използването му).Взриватели,капсул-детонатори и други рискови материали се съхраняват отделно други помещения-далече от основния боеприпас.Причината тук е явната идиотия на работещите там-безспорни кандидати за наградите "Дарвин".

03.10 2014 в 07:41

Въпреки многото актове, предписания и дори аварии, тази фирма не е глобена защото собственика й е ВЕЛИК МАЙСТОР - масон. Всички актове падат в съда, защото съдиите също са масони. Никой няма да й вземе лиценза, защото гарван гарвану око не вади, не разбирате ли, ве!!!!!

03.10 2014 в 07:07

//По инструкция взривателят на мините се отделя с дървен чук, за да не възникне искра//

Тия луди ли са или гъзът им тесен, взривател или капсул-детонатор се поставя преди взрива/мината да се преведат в бойно (активно) състояние.
-------
На тия една пръчка амонит в задника, с максимално къс шнур на детонатора, и да им се драсне клечката!!!

03.10 2014 в 00:21

Сега ще се опитат да набедят някого който вече не е между живите и отговорни за трагедията отново няма да има. Какъв е тоя очевидец? Кой е, защо не каже името на човека който е удрял с чук то там са работили 20 човека няма как да не са се познавали?

03.10 2014 в 00:18

Как не ви е поне малко срам да лансирате тази пошлост.
Вземете вие се гръмнете ...