Областната дирекция на МВР в Русе е с нов директор

OFFNews 02 декември 2022 в 16:11 2347 0

Николай Ненков

Снимка ОДМВР Русе

Николай Ненков

Областната дирекция на МВР в Русе има нов директор. Това е досегашният началник на сектор "Пътна полиция" Николай Ненков.

Той е временно преназначен на ръководната длъжност със заповед на министъра на вътрешните работи и вече е старши комисар.

Комисар Явор Димитров, който беше временно преназначен на длъжността директор на 2 ноември, се връща на предишната си позиция - зам.-директор на ОДМВР-Русе и началник на отдел "Криминална полиция".

Николай Ненков е роден през 1973 г. в Плевен. Той работи в системата на МВР от 2003 година. Професионалната си кариера в системата на МВР Ненков започва в група „Пътен контрол“ на сектор „Пътна полиция – КАТ“ при Регионална дирекция на вътрешните работи - Русе през 2003 г., като след това до 2017 г. е последователно преназначаван на различни йерархични длъжности в сектор „Пътна полиция“ към отдел „Опазване на обществения ред и превенция“ при Областна дирекция на МВР - Русе.

От 2017 г. до юли 2021 г. е изпълнявал длъжността „старши разследващ полицай“ в различни сектори към отдел „Разследване“ при ОДМВР - Русе, а от 12 юли миналата година до момента заемаше поста началник на сектор „Пътна полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Русе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови