Обирджията на Дачии с 5 престъпления за 10 дни

OFFNews 12 октомври 2017 в 10:21 2721 0

Списъка с престъпления на задържания крадец И.А. от бургаското село Братово набъбна рязко след като полицията разкри още негови набези.

27-годишният криминално проявен бе арестуван преди дни служителите от Четвърто Районно управление – Бургас установиха, че И.А. е извършител на две престъпления. Той е извършил кражбата 40 лева на монети и мобилен телефон, собственост на 46-годишен бургазлия от паркиран пред бл. 80 в комплекс „Меден Рудник“ таксиметров автомобил „Дачия Докер“. Втората кражба е "БМВ 520“ със софийска регистрация, собственост на 35-годишен бургазлия. От багажника на колата И. А. отмъкнал перфоратор, винтоверт и гидория на обща стойност 300 лв. 

След задържането на И. А се оказало, че той е извършил и още три от пресните кражби в морския град. От престъпленията личи и "професионална специализация". Обирджията явно предпочита колите Дачия.

На 29 септември той взломил ключалката на автомобил "Дачия Логан", собственост на 40-годишен бургазлия и откраднал таблет.

Два-три дни след това И.А. отново атакувал успешно ключалката на кола от същия модел, паркирана пред бл. 25 А в ж.к. "Зорница" и откраднал десет лева.

За разнообразие след още няколко дни разбил входната врата на апартамент на 25-годишен бургазлия в ж.к. "Изгрев". Оттам откраднал газов пистолет марка "Екол" с шест патрона към него, лаптоп, винтоверт, таблет, сгъваем нож и сгъваема телескопична палка.

Откраднатите вещи са намерени и иззети.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 27-годишния И.А. продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!