Нови случаи на насилие в училище: Петима биха ученик, 11-годишно момче остана без далак

OFFNews 27 септември 2017 в 07:56 6584 0

Нови два случая на насилие в училище: Петима биха ученик, 11-годишно момче остана без далак

Два нови случая на насилие в училище - при единия пострада 18-годишен младеж в гимназията по селско стопанство в Мъглиж, а при втория 11-годишен ученик остана без далак, след като се сби със съученик.

В междучасието 18-годишният Даниел Миленов е нападнат от петима роми в двора на училището, съобщава bTV. 

„Един ме нападна в гръб с някакъв предмет, удари ме отзад, паднах в безсъзнание на земята”, разказва Даниел.

Той познава само единия от нападателите си - десетокласник от същото училище, с когото живеят заедно в общежитието. Преди дни между тях имало спречкване.

„Той обиди една приятелка, след което аз го ударих с пантоф. Сега той ме причаква с още петима души”, допълва потърпевшият.

Свидетели на побоя стават много деца и учители. В района на инцидента има камера, но тя е насочена към входа на общежитието, а не към стълбите, около които става боят. Четирима от биячите са външни за училището:

„Дворът на училището е много голям и има достъп от много места. Има ограда, но на практика не могат да бъдат спрени”, обясни Галя Михова, и.д. директор на училището.

И защото дворът е голям, а камери и охрана няма как да бъдат поставени навсякъде, равносметката след побоя за Даниел е пукната глава, кръвонасядания по ръката и гърба, контузия на корема. Това пише в съдебно-медицинската епикриза.

„В главата ми бучи, изпитвам болки в китките, защото, явно докато съм се пазел те са ме ритали в главата. Притеснявам се, че ако не бях се свестил, можеше да ме няма”, признава Даниел. 

„Виновни в един конфликт има винаги и те са двама, защото сам човек не може да създаде конфликт”, отбеляза Михова.

В четвъртък в училището ще има педагогически съвет. На него се очаква да се реши какво ще е наказанието за агресивния десетокласник. На този етап роднините му отказаха коментар. Полицията е предала събраните доказателства на прокуратурата.

При втория инцидент 11-годишен ученик пострада, след като се сби със съученик в хуманитарната гимназия в Шумен. В понеделник в час по математика двете деца се сбиват. Учителката им направила забележка, но след като им обръща отново гръб, те отново се скарват. Тогава пострадалият Краси получава травмата - съучениците разказват, че той паднал по лице, а другото дете се строполило върху него. 

Децата са изпратени от учителя по математика при педагогическия съветник. Тогава момчето се оплакало от болки в стомаха. Фелдшерът на училището му оказал първа помощ и родителите били уведомени. Те твърдят, че синът им не агресивен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !