Няма заподозрян за палежа на крана, полицията търси вътрешен човек

OFFNews 10 юли 2017 в 16:24 4765 0

Няма заподозрян за палежа на крана, полицията търси вътрешен човек

Снимка Николай Варадинов/Булфото

Все още няма заподозрян за палежа на крана на паметника „1300 години България“. Той беше подпален в нощта на събота срещу неделя.

По повод разследването от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) дадоха брифинг в парка на НДК, където се намира паметникът. 

Работим по версията охранителят на крана, демонтирал паметника „1300 години България“, да е съпричастен към запалването му, каза пред журналисти директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

Той обясни, че се проверява 42-годишният пазач на обекта, но все още той е свидетел по делото. Другите версии, по които работят разследващите, са за вандализъм или че случаят е свързан с някои от протестиращите срещу демонтажа на паметника.

В хода на разследването са иззети записите от камерите на общината, но те не са засекли извършителите. На записите се вижда, че палежът не е от коктейли "Молотов", което наложило втори оглед за изясняване на причините за запалването. Версията засега е, че кранът е полят със запалителна течност, а подпалвачът е бил зад загражденията. 

Паметникът вече е с денонощна охрана от столичната полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови