Наводнено село в Добричко бедства от 3 дни, властта не реагира (видео)

Александра Маркарян 20 юни 2014 в 18:25 11156 3

Наводнения в област Добрич има поне от три дни. В резултат от тях е залято добричкото село Батово. Водата, която слиза от Добрич и причини и наводненията в курорта Албена днес, където имаше и евакуация.

В същото време властта продължава да не помага на това бедстващо село.

Преди около час от Министерството на отбраната днес съобщиха, че е извършена евакуация в село Прилеп.

Един от хората, откъснати от света в едно от двете села, разказа пред OFFNews, че всъщност евакуация в Прилеп няма. Военните хеликоптери "Кугър" на МО просто докарвали евакуирани туристи от Албена в етнографския комплекс "Чифлика Чукурово", който се намира в село Прилеп и с който местните жители се гордеят, защото именно там стъпи кракът на принц Чарлз при посещението му в България.

Нашият читател подкрепи думите си за наводнения в селата с видео, направено преди три дни, което показва превърнатия в река път между Батово и Прилеп.

Имаше три подобни реки, с широчина 30-40 метра и дълбочина 60-70 см, разказва той.

"Това движение на води е от около седмица, така че не би трябвало институциите да се изненадват от обстановката в района", коментира той.

Възможно е наводненията в Добрич вероятно да са причинени, защото двата големи канала в града, където е най-тежко положението, са стеснени от строежи - блокове, бензоностанция и други постройки, смятат местни жители.

Видео от евакуацията

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!