Намерените в несвяст мигранти до тунела пътували 2 седмици. Мислели, че отиват във Франция

Диана Варникова, Пазарджик 21 август 2023 в 17:06 3515 0

МБАЛ-Пазарджик

Снимка Страница на МБАЛ-Пазарджик

МБАЛ-Пазарджик

Четирима от 30-те мигранти, които бяха изоставени в бус днес в аварийната лента при тунела „Траянови врати“ на автомагистрала „Тракия“, са приети в областната държавна болница в Пазарджик.

Те са дехидратирани и по-тежко е състоянието на едно 17-годишно момче, което е поставено на кислород, коментира д-р Димитър Бакалов от Спешното отделение в здравното заведение.

Четиримата са били докарани по обяд. Те са на 17, 18 и 20 години. Най-вероятно са от Афганистан, но комуникацията с тях е трудна, уточни докторът.

От състоянието, в което са били приети в болницата, си е проличало, че мигрантите са били на място, където е имало малко въздух и не са могли да дишат. Полагат се грижи от лекарите и към момента опасност за живота им няма. Пред медиците младежите разказали, че са пътували около две седмици и отивали в посока Франция. Някои не знаели, че са в България, а мислели, че са в Сърбия.

„Грижим се за тях. След като излязат резултатите, ще се прецени тяхното състояние и дали трябва да останат под наблюдение в болницата“, уточни д-р Бакалов от Спешно отделение.

Всички са под полицейска охрана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!