Над 20 задържани за ден при спецакции в цялата страна

OFFNews 29 септември 2022 в 19:11 1743 0

жандармерия

Снимка МВР

Акциите са проведени в цялата страна

Над 20 души са задържани при специализирани полицейски операции в страната. Акции се проведоха в цялата страна. 

По-рано днес стана ясно, че във Велико Търново са арестувани 11 души.

"По всички линии по отношение на конвенционалната престъпност, по отношение на икономическата престъпност, по отношение на
евентуално сигнали за изборни престъпления", заяви ст. комисар Димитър Машов, директор на Областната дирекция на МВР в града, цитиран от бТВ. 

Контролно-пропускателни пунктове бяха разположени на входовете и изходите на няколко квартала на Горна Оряховица и Велико Търново. 

В бургаския кв. "Победа" е задържан мъж с голямо количество синтетичен наркотик. "Тъй като доста хора от квартала се изхранват с обикаляне по казаните, това е стандартното оправдание: "Намерих го изхвърлен до казана", каза Стамат Христов - началник на участък "Победа" към Първо РУ-Бургас.

В Сунгурларе също има арестуван. 

Стана ясно и че общинският съветник Алтънай Халил в Кърджали е бил задържан за купуване на гласове. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицейските операции са били срещу битовата престъпност, лихварството и наркоразпространението, както и купуването на гласове.

В Благоевград са арестувани четирима души. "За периода от 7 до 10 часа тази сутрин са проверени 379 лица, задържани са до този момент 4 лица, проверени са 280 автомобила, проверени са 4 сигнала, свързани с нарушаване политическите права на гражданите. Съставени са 15 протокола за предупреждение, проведени са 16 беседи с лидери на етнически общности, проверени са 29 рискови зони, съставени са 18 акта за установяване на административни нарушения и 51 фиша по всички закони", каза комисар Георги Кандев, директор на ОД МВР-Благоевград, цитиран от БНР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови