На празника: 83-годишен нападна лекарка в Русе

OFFNews 07 април 2016 в 15:33 3755 1

Д-р Сребрина Петканова

Пореден случай на агресия срещу лекар се случи именно в Деня на здравния работник. В Русе възрастен мъж нападна личния лекар Сребрина Петканова, съобщи dariknews.bg.

Той не е неин пациент, но дошъл с рецептурната книжка на своя близка, чийто лекар е Петканова. За щастие докторката е невредима, но още е в шок от случилото се. Нападателят е бил изгонен от кабинета й.

Случката се разиграла малко преди обяд в кабинета на д-р Петканова на ул. „Петър Берон“. 83-годишният мъж влязъл с блъскане по вратата и настоял лекарката да започне веднага да попълва рецептурната книжка на неговата позната.

Д-р Сребрина Петканова е специалист в областта на вътрешните болести, с 31-годишна практика, но досега не е била жертва на подобна агресия. Даже сутринта неин пациент донесъл цветя за празника.

Лекарката заяви, че ще търси обяснение от мъжа за случилото се.

В разградското село Ясеновец, личен лекар е бил ограбен по време на домашно посещение, съобщиха от полицията в областния град. Докторът съобщил на полицаите, че паркирал колата си пред къщата на пациент и влязъл, за да го прегледа.

В това време нагъл крадец е разбил автомобила и е задигнал коженото яке на лекаря, в което имало дебитни карти и мобилен телефон. Общия размер на нанесените щети е около 250 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови