МВР ще издирва изчезнали деца чрез приложение във Фейсбук

OFFNews 28 януари 2018 в 16:11 7829 0

МВР ще издирва изчезнали деца чрез приложение във Фейсбук

МВР ще издирва изчезнали деца чрез приложение във Фейсбук. Това ще стане чрез въвеждане на системата „AMBER Alert– изчезнало дете", която се свързва с приложение в социалната мрежа.

Проектът ще бъде представен на пресконференция в понеделник в сградата на ГДБОП на бул. „Цариградско шосе" № 133А в София.

България е една от първите държави в региона, която ще въведе и използва при необходимост системата. Това се случва благодарение на доброто сътрудничество през последните 4 години между сектор „Киберпрестъпност" към ГДБОП - МВР и компанията Facebook Inc и в контекста на българското председателство на Съвета на ЕС, съобщават от МВР.

„AMBER Alert – изчезнало дете" представлява система, свързана с приложението на Facebook, която дава възможност на правоохранителните органи да изпратят съобщение, съдържащо актуална снимка и информация за издирваното дете, до всички потребители на социалната мрежа, намиращи се в радиус от 200 км от локацията на изчезване.

С над 2 милиарда потребители, този инструмент е изключително силен при издирването на изчезнали деца с опасност за живота и здравето им.

Стартът ще бъде даден на пресконференция в ГДБОП, на която ще присъстват и директорите по сигурността във Facebook Inc за Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови