МВР разпространи благодарствено писмо към началник, когото проверява

OFFNews 03 декември 2018 в 11:32 8890 0

Пресцентърът на МВР разпространи благодарствено писмо от роднини на изчезнала жена, която била открита със съдействието на полицията. 

В писмото два пъти се изказва благодарност на началника на полицията във Враца Янко Янколов, който в момента е обект на проверка за злоупотреба със служебно положение. 

От съобщението става ясно, че случаят е от 26 ноември и за него ОДМВР-Враца съобщава едва сега, въпреки че практиката е изчезнали лица да бъдат обявявани за издирване включително и чрез медиите. Случаят с изчезналата жена сам по себе си е сериозен, защото става ясно, че телефонни измамници са принудили жертвата да напусне родния си град и да предаде парите в друг град, където биа настанена в хотел. 

Криминалистите установили, че 71-годишната жена е била принудена да изтегли 6 хиляди лева от банка, а непознатите през цялото време я инструктирали по телефона, като последно я насочили към гр. Ловеч, където трябвало да предаде парите. В хода на работата униформените изяснили, че за кратко жената била във Враца, след което се е насочила към Ловеч, където се е настанила в хотел.

Благодарение на своевременната намеса на криминалистите, действали заедно с колегите си от ОДМВР-Ловеч, тя е открита в добро състояние, а измамата - предотвратена, уточняват от МВР и допълват, че в писмото до министъра на вътрешните работи, дъщерята на възрастната жена изказва благодарност към старши комисар Янко Янколов за съпричастността му към сигнала за помощ и професионалната реакция на екипа му.

От МВР прикрепят и благодарственото писмо, като доказателство за признателността на близките на изчезналата жена и изказването на лична благодарност към Янколов. От съобщението се разбира още, че близките са потърсили помощ лично от Янколов, който проявил разбиране и професионализъм при провеждането на акцията. 

Инспекторатът на МВР в момента проверява Янколов за злоупотреби, сред които е нерегламентирано използване на държавно жилище и използване на служебен автомобил за пътуване по лични причини. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!