МВР-Бургас спря от движение 192 коли и мотори заради силен шум

Без автомобили останаха 98 пияни и 100 дрогирани зад волана в морския град

OFFNews 11 декември 2023 в 10:10 4776 1

МВР в Бургас

Снимка Архив

Близо 200 са иззетите към момента моторни превозни средства, чиито водачи са шофирали след употреба на алкохол или наркотици и са спрени за проверка от служители на ОДМВР – Бургас, за 4 месеца, след като през август влязоха в сила промените в наказателния кодекс. 

От тях за шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила са иззети 98 МПС, а 100 са отнети за шофиране след употреба на наркотични вещества, съобщиха от МВР-Бургас. 

Други 192 коли и мотори, шофирани при липсата на шумозаглушители или с неизправни такива, са спрени от движение от първи септември до момента, в резултат на стартиралата акция на „Пътна полиция” в морския град.  

Проверките са предимно в тъмната част на денонощието на места, за които има данни, че се преминава с липсващи или неизправни шумозаглушители. На водачите се издават и връчват актове за установяване на административното нарушение, както и заповеди за временно спиране от движение на МПС - нарушител.
Санкцията, предвидена в закона за този вид нарушения е глоба в размер до 200 лева и спиране от движение.

На санкция подлежат и автомобили, които превишават нивото на шума поради техническа неизправност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

11.12 2023 в 12:28

192 коли и мотори, шофирани при липсата на шумозаглушители или с неизправни такива - Най-накрая да видя статистика, че нещо се прави за тия. Поздравявам искрено МВР Бургас за инициативата. Дано по-активно да се следи за това в цялата страна особено в по-малките градове.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика