Мним инспектор тормози момичета в автобус 280 в Студентски град

Рени Петрова 10 януари 2022 в 16:08 6074 1

Мъж, представящ се за "частно лице, подпомагащо полицията", тормози момичета в автобус 280 в столичния квартал "Студентски град" вечер. 

За случая разказа студентката в Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" Петра-Симона Йорданова. Случаят е от вечерта на 6 януари - около 20:50-21:00 ч. между спирките на Техническия и Лесотехническия университети в посока от Софийски университет "Св. Климент Охридски" към Студентски град. 

"Искам да ви предупредя да бъдете внимателни! Вчера вечерта, докато пътувах с линия 280, посока Студентски град, един мъж, без да се легитимира, дойде и каза на момичето до мен на следващата спирка да слезе, защото маската ѝ била под носа", сигнализира тя във фейсбук група на жители на Студентски град. 

Пред OFFNews студентката разказа, че мнимият мъж препречил пътя в автобуса, затова тя отишла при шофьора, който го изгонил. Шофьорът на автобуса разказал, че в последните дни човек се представя за пътен полицай и "пише" фалшиви актове. 

Петра-Симона се е обадила на тел. 112, откъдето ѝ казали да подаде сигнал в 7-мо РПУ. Днес тя е подала жалба, като обяснила, че и други момичета са тормозени от мъжа. Полицаят обаче отговорил: "Да не вземат сега всички момичета да идват". 

По думите ѝ мъжът е на около 40-50 години, носел е маска и шапка. Тя не е запомнила името, с което се представил, и затова се надява да бъдат прегледани камерите в автобуса. 

Под публикацията на студентката няколко момичета разказват за подобни случки в същия автобус и отново вечер. 

"Преди няколко месеца имах същата случка в същия автобус, може би и с въпросния човек. Беше на около 50 години. Седна до мен и ми обясняваше как ще ме глоби, отделно ме разпитваше от къде съм и други лични въпроси. От моя страна не получи отговори. Казах му, че имам маска и не може нищо да ми стори. Премести се от мен малко по-назад и ме наблюдаваше", пише друго момиче. 

Други момичета обясняват, че им се е случило няколко пъти, а едно от тях пише, че мъж се е опитал да я "арестува" до спирката на СУ - отново в автобус 280. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

11.01 2022 в 07:56

агресивни изказвания едва ли решават нещо.

да си работят с човека психолозите, кой знае през какво е минал за да е на това дередже