Младежи се оплакват от полицейско насилие, били ги заради бутафорен пистолет

OFFNews 14 юни 2019 в 10:32 3943 2

Двама младежи от София се оплакват от полицейско насилие. По думите им униформените им нанесли удари по главата и краката, заради сигнал от гражданин, че насочват пистолет към чакащи на спирка хора. 

18-годишните Кристиян Ляпев, който е национал по ски, и Илиян Томов са задържани в сряда, съобщи Нова тв. При проверката полицаите установили, че оръжието е бутафорно, уточниха от МВР. В колата на момчетата са намерени пневматичен пистолет, реплика на „Глок”, както и пневматичен автомат. 

Бащите на момчетата обясниха, че въпросните оръжия изстрелвали пластмасови топчета. Момчетата пък категорично отричат да са ги насочвали към хора. 

Единият от тях просто разглеждал пистолета, докато другият шофирал. Младежът, който твърди, че е удрян и ритан във врата и гърба, през март е претърпял операция на гръбначния стълб след падане на ски състезание. 

От МВР пък отричат техен служител да е проявил агресия спрямо задържаните. Предстои на Кристиян и Илиян да бъдат извадени медицински свидетелства. 

Разпоредил съм проверка във връзка с информация за полицейско насилие във Второ районно управление на полицията, каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Проверката е в ход, но общо взето случаят касае реакция на патрул, при подаден сигнал, че лица размахват оръжие, уточни Маринов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

2

mendi

14.06 2019 в 12:38

Много ясно че са ги били защото "оръжията" им са пластмасови. Ако бяха истински нямаше да смеят да раздават шамари :) :) :)

6245

1

kokoten

14.06 2019 в 11:53

...в Америка убиват за подобни игрички.....и правилно....