Млад мъж почина в ареста в Ямбол, близки подозират полицейско насилие

Прокуратурата е образувало досъдебно производство

OFFNews 08 юли 2024 в 13:55 2342 0

Полицай

Снимка БГНЕС

Полицейски служител

32-годишен мъж почина в ареста в Ямбол, като близките му подозират не вярват на версията на полицията и подозират насилие в ареста, предаде бТВ.

От полицията в града посочват, че мъжът е задържан за притежание на наркотици, а причината за смъртта е самоубийство.

"Той беше жизнерадостен човек, искаше да живее този живот. Не вярвам да е посегнал на себе си. Съобщиха в 8 сутринта в събота на съпруга ми, че синът ни е починал в ареста и да дойдем да си приберем трупа", разказва майката на починалия Иван Димитров - Веселина Димова.

Близки на мъжа обясниха, че той е работил в приют за животни във Варна и се е прибрал, за да вземе приятелката си, с която е трябвало да заживеят заедно.

Според семейството на починалия Иван Димитров е задържан около 2 ч. през нощта на 6 юли, а няколко часа по-късно са получили обаждане, че е починал. "От полицията така и не обясниха за какво са го задържали. Ние не знаем защо в 2 през нощта е арестуван, а час по-късно умира. Аз нямам какво да губя вече, искам всички да си понесат наказанието", каза още Веселина Димова. 

Лелята на загиналия Иван Димитров Нели Динева обясни, че е видяла тялото и има и снимки.

"Ние смятаме, че е поливан с нещо и бит. Имаше доста синини, основно от дясната страна на тялото. Ако се е самоубил чрез обесване, защо няма и от ляво. Поискахме аутопсията да се извърши извън Ямбол, но беше голямо бързане и бе извършена в града", добави тя. 

Роднините на Иван Димитров призоваха вътрешния министър Калин Стоянов за съдействие, за да получат повече информация.

От Окръжната прокуратура в Ямбол съобщиха, че има разследване по досъдебно производство за смъртта на мъжа. 

Разследването е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Ямбол. Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието. Текат и разпити на свидетели. Извършена е аутопсия на труп. От него е взета и кръв за химичен анализ. Назначена е и съдебномедицинска експертиза, която да установи начина на настъпване на смъртта.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    ГЕРБ маха районни кметове