Митинг на "Атака" опита да нахлуе в ДКЕВР, чупи фар (снимки)

Христо Пелов 24 септември 2014 в 13:01 15338 43

Снимка OFFNEWS

Днес се проведе митинг-шествие на политическа партия "Атака", насочено срещу увеличението на тока и енергийните монополи.

Шествието започна пред бившия Партиен дом, като преди това лидерът на "Атака" Волен Сидеров държа реч пред симпатизантите на партията.

След това участниците в митинга, които бяха около 150, се насочиха към сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), където да изразят недоволството си срещу увеличението на тока от 1 октомври.

След като стигнаха до сградата, бившите депутати от "Атака" поискаха среща с председателя на комисията Светла Тодорова. Тя обаче не се появи. Тогава Десислав Чуколов и Димитър Димов бяха допуснати от полицията да се качат при нея.

Минути след това двамата ексдепутати се върнаха от срещата и обявиха пред събралите се хора, че Тодорова няма логично обяснение защо ще се увеличи токът. Това предизвика недоволството на атакистите, които малко след това се опитаха да нахлуят в сградата, за да се срещнат с нея, но бяха спрени от служителите на реда. След кратък сблъсък с полицията, при който нямаше пострадали, атакистите се успокоиха.

Демонстрацията след това се насочи към сградата на ЧЕЗ през ул. "Георги С. Раковски", като по пътя един от минувачите извика на симпатизантите на "Атака" "еничари". Тогава Десислав Чуколов и няколко атакисти бързо тръгнаха към него с цел саморазправа, но полицията успя да ги задържи, докато човекът се прибере в колата си.
В този момент обаче други участници в митинга успяха да строшат задния фар на колата на човека, несъгласен с шествието.

След като стигнаха до сградата на ЧЕЗ, отново имаше от познатата реторика, след което участниците в митинга започнаха да замерят офиса на енергийната компания с яйца, като с това шествието приключи.

Волен Сидеров се зарече, че всеки ден ще протестира, докато не се оттегли решението за увеличението на тока. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!