Микробус пропадна в огромна дупка на пътя в пловдивско село

OFFNews 09 юни 2015 в 16:57 4036 2

Снимка Нова телевизия

Микробус, който е пропаднал в огромната дупка

Микробус пропадна в дупка, която се отворила на една от централните улици в пловдивското село Крумово. Когато автомобилът пропаднал, в него имало човек , съобщава Нова телевизия.

Инцидентът станал около един след полунощ на една от трите пропадащи улици в селото. Улицата била ремонтирана съвсем скоро. Асфалтът, който бил положен, се сринал върху газопровод, като за щастие, не се стигнало до експлозия. 

„Карал е напред, за да излезе на другия край на улицата. Там не може да излезе, връща назад и пада”, разказва Стефан Ушев.

Шофьорът на микробуса не е пострадал. Той се е отървал само с уплаха. Мъжът тръгнал да търси помощ, за да изтегли превозното средство от ямата.

Преди три дни в същата яма паднало дете с велосипед и си ожулило колената.

Подобни дупки има по още две улици в селото. Пътната настилка е в такова състояние от повече от два месеца, а на засегнатите улици живеят около 50 семейства. Някои от дупките са дълбоки 2 метра.

Жителите се страхуват за живота си, защото през засегнатите улици минава газопроводът на селото и ги е страх да не стане взрив. Хората възнамеряват да протестират срещу състоянието на трите улици. 

Местната власт в момента съди строителната фирмата, която е прибрала от държавата един милион лева за канализацията. От съда обаче не можели да намерят въпросната фирма, което междувременно е фалирала.

„Ямите на този етап не могат да бъдат обезопасени т.е. засипани, тъй като се води дело, чакаме да се произнесат вещите лица”, заяви кметът на селото Румяна Самоковарева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки