Микробус пропадна в огромна дупка на пътя в пловдивско село

OFFNews Последна промяна на 09 юни 2015 в 16:57 3224 2

Снимка Нова телевизия

Микробус, който е пропаднал в огромната дупка

Микробус пропадна в дупка, която се отворила на една от централните улици в пловдивското село Крумово. Когато автомобилът пропаднал, в него имало човек , съобщава Нова телевизия.

Инцидентът станал около един след полунощ на една от трите пропадащи улици в селото. Улицата била ремонтирана съвсем скоро. Асфалтът, който бил положен, се сринал върху газопровод, като за щастие, не се стигнало до експлозия. 

„Карал е напред, за да излезе на другия край на улицата. Там не може да излезе, връща назад и пада”, разказва Стефан Ушев.

Шофьорът на микробуса не е пострадал. Той се е отървал само с уплаха. Мъжът тръгнал да търси помощ, за да изтегли превозното средство от ямата.

Преди три дни в същата яма паднало дете с велосипед и си ожулило колената.

Подобни дупки има по още две улици в селото. Пътната настилка е в такова състояние от повече от два месеца, а на засегнатите улици живеят около 50 семейства. Някои от дупките са дълбоки 2 метра.

Жителите се страхуват за живота си, защото през засегнатите улици минава газопроводът на селото и ги е страх да не стане взрив. Хората възнамеряват да протестират срещу състоянието на трите улици. 

Местната власт в момента съди строителната фирмата, която е прибрала от държавата един милион лева за канализацията. От съда обаче не можели да намерят въпросната фирма, което междувременно е фалирала.

„Ямите на този етап не могат да бъдат обезопасени т.е. засипани, тъй като се води дело, чакаме да се произнесат вещите лица”, заяви кметът на селото Румяна Самоковарева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2015 в 21:04

В българският език има едни сложни думички- "сигнализиране", "обезопасяване".
Явно са твърде сложни за общинската администрация.

09.06 2015 в 17:39

Важното е да обсъдим паметника, какво значи тук някаква си пропаднала имитация на държава...