Quantcast

Местан предупреди за ново задкулисие на „антиевропейския сговор“

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2014 в 16:01 2642 22

Управление с подкрепата на Патриотичния фронт означава антиевропейски и антинатовски сговор, който не може да бъде подкрепен от ДПС.

Това каза след консултациите при президента лидерът на ДПС Лютви Местан. Според него новото управление чисто аритметически не може да бъде двупартийно и то трябва да разчита на подкрепата на Патриотичния фронт, а това създава риск „България за първи път да се отклони от своя цивилизационен избор“. По думите му аритметическия сбор от ГЕРБ, РБ, Патриотичния фронт и АБВ представлява безпринципно управление.

„Няма да мине опитът да се представи това управление като чисто дясно, защото е четири партийно управление по своята същност и няма как да се получи опитът Патриотичният фронт да се представи като модерен патриотизъм или нещо по различно от „Атака“, коментира Местан пред журналисти.

Той припомни, че ДПС няма амбициите да е част от управлението, но каза също, че „никой, по никакъв повод няма да види ДПС в какъвто и да е формат с национал-популистки антисистемни партии“.

„Заявихме на г-н Плевнелиев, че тази формула на властта не може да се определи като управление на двупартийно коалиционно малцинство, а по същество това е кабинет и управление на четирипартийното парламентарно мнозинство. За нас този аритметически сбор между ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ е не просто безпринципен аритметически сбор, а представя един откровен антиевропейски, антинатовски сговор, който не може да бъде подкрепен от ДПС”, заяви Местан.

Местан каза, че отговорното поведение на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов би било съставянето на правителство с Реформаторите, което да търси по определени теми подкрепата на ДПС в парламента.

„Ако изборът на г-н Борисов и Реформаторите е в посока на Патриотичния фронт, то това е отговорност на тези политически сили“, каза още Местан.

Според лидера на ДПС има опасност от "ново задкулисие, един нов параван – параванът на идеологемата за добрите, които могат да си позвлоят всчико, които да могат да правят това, което са правили техните предшественици, но то вече ще е добро и няма да бъде продложено на критика."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.11 2014 в 23:37

Новия Финансов министър е другарче със свинята Пеевски още от бг спортния тотализатор на мама. ДПС и ГЕРБ отново ходят заедно. Ей и да не забравите да спонсорирате Бебчо в Лафка с новото Лото.

04.11 2014 в 22:00

Това неграмотно Дс изтърсало, изкуфяло ли, но ме отчайва. Тоз знае ли значението на българските думи???

Изказването му е пълно с противоречия.

Разбирам, че признава за задкулисието на лошите в предишното.

04.11 2014 в 21:38

Тези съвсем пропаднаха - и банката им ще закрият, не че не я окрадоха, ама пак са тъжни, и министър само на културата ще имат (щото от Византия една църква им е останала, затова и те имат култура), сега реват и че тяхното задкулисие по-малко власт щяло да има (наглата простотия по квота няма да е във всяко министерство), нищо, тъй като вече е ясен новият министър-председател поне магистрали и метро ще строят, въпреки че на времето искаха да ни вкарват в Европа през Босфора, а сега ни готвят нов официален език, фереджета и вероятно сюнети като евроатлантическа ценност.

04.11 2014 в 21:29

А техният аритметически сбор БСП, ДПС и Атака беше изклюително принцитен и проевропейски, нали?!

04.11 2014 в 21:19

А когато златният пръст на Волен ви крепеше- имаше ли антиевропейско настроение или нямаше- на Волен хулиганите даже изхвърлиха знамето на Европейския съюз, ама нали ви крепяха далаверите- беше добре. Тогава що не кряка срещу антинатовки заплахи.Какво европейско има в консултантските милиони на Доган, в организираното от Доган източване на КТБ, дето сега ние трябва да ви плащаме далаверите, Бисеров- неговите далавери къде ги потулихте? Но нали електората ви е нискобразован и го водите като овце да гласува за вас.

04.11 2014 в 20:28

Ако старото задкулисие квичи на умряло, то това е един добър знак. Колкото и съмнения да имах досега.

04.11 2014 в 20:19

Наглец ! Можем само да сме щастливи, щом ДПС мафията се заканва !

04.11 2014 в 19:52

Абе, лъже ли ме паметта, или в предното правителство имаха подкрепата на "Атака"?
Ама тогава му беше през хуя, гък не каза за "цивилизационния избор"!
Палячо!

04.11 2014 в 18:57

Този кюрд какъв антиевропейски сговор бълнува - цяла Турция мобилизира да гласува за ДПС с най-висока избирателна активност от чужбина в Турция, а те нали резаците са извън Европа??? Купува нагло турци, а после се прави на честен.. Вън от България терорист!!!!

04.11 2014 в 18:38

Ами много гот, че ДПС няма да подкрепя правителството, най-после да ги видим като опозиция! И какво ни плаши, че не било "чисто дясно", България и без това е позиционирано доста по в дясно от Европа, това не "чисто дясно" правителство всъщност ни приближава до европейските ценности! Колкото до ПФ - във Франция, Ангрия, Холандия също има анти-европейски партии във властта. Но ПФ не афишира засега, че е анти-европейска партия.