Quantcast

ГЕРБ посочиха Борисов за премиер, Реформаторите го подкрепиха

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2014 в 15:04 13784 24

Снимка Сергей Антонов

Кандидатът на ГЕРБ за министър-председател е Бойко Борисов и той ще бъде подкрепен от Реформаторския блок. 

Това стана ясно след срещата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Радан Кънев. Правителството ще има трима вицепремиери и 18 министри. За Реформаторите е отредено едно вицепремиерско място и шест министерски кресла. 

Вицепремиерът на Реформаторите ще е без портфейл. ГЕРБ ще има двама вицепремиери.

Предвидено е и министерско кресло за АБВ. 

Румяна Бъчварова обяви днешната среща като началото на финалните консултации.

Уточнени са съставът и структурата на кабинета, който подготвяме, обяви Бъчварова.

„Реформаторският блок никога не е оспорвал правото на първата политическа сила да посочи своя кандидат за министър-председател.

Днес ГЕРБ посочиха своя лидер за кандидат за министър-председател и получиха подкрепата на Реформаторския блок“, уточни Радан Кънев.

Общото мнение било, че това бил най-стабилният вариант за консолидиране на мнозинство в 43-тото Народно събрание.

Бъчварова и Кънев отказаха да назоват имената на бъдещите министри и разпределението на ресорите по партии - те ще бъдат обявени, след като бъдат обсъдени и одобрени от ръководствата на парламентарните групи на РБ и ГЕРБ.

Ясно е само, че премиер ще е Бойко Борисов и разделянето на три на Министерството на икономиката и енергетиката – икономика, енергетика и туризъм. Очаквано ще бъде закрито Министерството на инвестиционното проектиране.

ГЕРБ очаква утре президентът Росен Плевнелиев да връчи мандата за съставяне на правителство на Бойко Борисов и обещават максимално бързо да представят кандидатите за министри.

По думите на Радан Кънев днес за първи път се поставя въпросът за името на премиера. Той уточни още, че няма да е министър.

„Ние сме извървели определен път, за да преценим, че това е най-стабилният и най-сигурният вариант за България. Нашият изборен резултат надали позволява всичко, което сме поставили като условия, да бъде изпълнено“, обясни той по повод заявката на Блока преди изборите Борисов да не е премиер, за да участват в коалиция с ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.11 2014 в 11:36

И кво излеза новите са като старите. РБ=Атаката=ПФ=БПЦ="Които плати с него сме".

Ей кво продажно племе сме, не е истина

05.11 2014 в 10:32

ВЧЕРА РАЗБРАХМЕ КАК "ДАРМАДАН" КЪНЕВ ЩЯЛ "ДА ЧУПИ ПРЪСТИ, АКО ТРЯБВА"!! АМИ, КАКТО КАЗАХА ОЧЕВИДЦИ - ПЪХАЛИ МУ ПРЪСЧЕТА В ДУПЦЕТО И СТИСКАЛ СИЛНО! "БИ МОГЛО, АМА НА ДАЛИ" КАКТО КАЗАЛ ЕДИН СУЛТАН. ВСЕ ПАК, ОПИТВА ЧОВЕКА.

АЛЬООО! "бОйко бОрисов е психопат!" ПРОБВАШ ЛИ ГО ТОЯ НОМЕР И С ВИБРАТОРА! МНОГО СИ СЕ РАЗВЪЛНУВАЛА. НОВИ БАТЕРИИ ЛИ СИ СЛОЖИЛА:))))

05.11 2014 в 07:08

Вместо да се обединяват и закриват министерства и бюрократични структури при тази свирепа криза, са цвъкнали 3 нови министеества: енергетика, еврофондове и туризъм?! Туризмът трябва да си остане в Икономиката, а еврофондовете да са към финасовото министерство! И защо трябва да има отделни министерства за култура и спорт, вместо да са отдели към обединеното Министерство на образованието, науката, културата, младежта и спорта?! Земедеието, екологията и горите също могат да се обединят! Както и да се обединят здравното и социалното министерства! Също могат да се обединят Регионалнто и Транспортното! В Търновската конституция министерствата са били ограничени и записани в самата конституция и не е могло всеки докопал се до власт партиец да си създава и запълва с партийна бюрокрация разни измислени министертва!

04.11 2014 в 17:03

Малоумни тролчета, ГЕРБ пак ще ви ш*ба 4 години ;) Добре, че деформаторите се осъзнаха навреме. ДПС си мислеше, че ще извива ръце, но единственото, което ще прави е да извива патки.

04.11 2014 в 16:56

Точно за два часа ГЕРБ и Реформаторския блок се разбраха за правителство. Може би ключова роля изигра присъствието на всички лидери на двете формации.
Правителството ще има трима вицепремиери и 18 министри. Реформаторите ще имат шестима министри и един вицепремиер без министерски портфейл, който вероятно ще е Меглена Кунева. Румяна Бъчварова вероятно ще е другият заместник на Борисов.
По неофициална информация на Нова телевизия Реформаторите ще поемат следните министерства: на икономиката, на отбраната, на здравеопазването, европейските въпроси, на външните работи, на правосъдието.Защо бе, Рамаданчо пристана на Борисов и ГЕРБ? Нали съвсем до скоро крещеше и се кълнеше, че няма дори да подкрепите правителство с премиер Борисов? Ама пуста комунистическа партийна дисциплина! Сега пък се опитвате са си измиете посраните червени задници с факта, че ще правите "реформи"! Покажете ми поне 1 , ама само 1 от РБ, който не е обвързан с БКП! Не подкрепям нито една партия! Моята партия е моята Родина!

04.11 2014 в 16:47

Вие да не би да очаквахте нещо друго. Кучетата си лаят, керванът си върви. Всички идеали се забравят, дойде ли времето за редене на министерски кресла.
Както се казва в една популярна реклама:
"Радане, Радане, не си ти, когато си гладен"

04.11 2014 в 16:47

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/11/04/2412716_gerb_i_rb_se_dogovoriha_za_kabinet_s_premier_boik o/

Тролчетата ще бъдат смазани, скоро :)

04.11 2014 в 16:34

Разочарование!!.По добре избори.

04.11 2014 в 16:26

Скивай фенката Никълбек /не , че ги е чувала някога/как е нахлузила червения екип !
Троловете на Цецо могат спокойно да отидат да се оЛабят , щото слънцето от Банкя пак ще грее , за останалите остава да му берем срама !

04.11 2014 в 16:21

И какво, всичките игрички на цупене, поставяне на условия и пускане на песни се оказаха прах в очите. Разпределиха си баницата и всички са доволни. Включително АБВ, които нямаше как да не бъдат възнаградени за това, че отцепиха гласове от БСП. Много ми е интересно обаче да видя предложенията за министри на РБ и ако се окаже, че действително Корман фигурира като министър на образованието... не знам.