Мексиканец с испански документи е вероятният килър от Хасково

Работи се по три версии за убийството на бизнесмена и ММА боец

OFFNews 14 февруари 2022 в 15:02 3890 0

Три са основните версии за убийството на 33-годишния бизнесмен Тургай Сали в Хасково, съобщиха на брифинг от прокуратурата и Областната дирекция на МВР. 

Една от версиите е във връзка със задържани през 2018 г. братя в Гърция. Работи се и по версиите за убийство заради "любовна история" и за разпространение на наркотици, като нито една от тях не се изключва. 

Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов обяви, че на 13 февруари в 1:13 ч. е получено съобщени за прострелян мъж в безпомощно състояние. Пристигналият на място спешен екип откарал пострадалия до болницата в Хасково, откъдето е транспортиран до УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Бил е със огнестрелна рана в областта на таза. 

При огледа на местопроизшествието са иззети две гилзи от бойни патрони. Разпитани са множество свидетели.

Прокурорът обясни, че е направена операция на пострадалия, но днес около 1:15 ч. след полунощ той е починал.

След операцията 33-годишният мъж е бил разпитан, като е дал много подробно описание за извършителя, което е помогнало за установяването му. 

"Има заподозрян, който е задържан за 24 часа. Предстои днес да бъде привлечен като обвиняем. Той не говори български и няма данни да е пребивавал в страната", каза окръжният прокурор. 

По думите му извършителят се е придвижвал с кола под наем, като автомобилът е иззет. 

Директорът на ОДМВР-Хасково старши комисар Недан Хаджиев заяви, че заподозреният е задържан в София и е гражданин на държава извън ЕС. "Мексиканец е, а шофьорската му книжка е испанска", каза още той. 

Хаджиев допълни, че част от доказателствата показват, че задържаният многократно е наблюдавал дома и жертвата и че няма как да се установи за 24 часа дали има поръчка и откъде идва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови