Почина простреляният в Хасково бизнесмен

Задържан е предполагаемият извършител

OFFNews 14 февруари 2022 в 11:22 4199 1

33-годишният мъж, който беше прострелян пред дома си в Хасково, е починал тази нощ в пловдивска болница, предаде Нова ТВ. 

Мъжът беше прострелян в нощта на събота срещу неделя. 

По първоначална информация е задържан предполагаемият извършител. Той е мексиканец с испански паспорт и се е приготвял да напусне страната. 

Мъжът е арестуван тази сутрин около 6:30 ч. в хотел в София. 

Установени са и предполагаеми поръчители на убийството. Те са част от организирана престъпна група, осъдена в чужбина за трафик и разпространение на наркотици и в момента излежават присъдата си в затвор.

Задържаният е бил част от осъдената група и наскоро е бил освободен от затвора. Предполага, че поръчката е на групата. Жертвата е била свидетел по делото. 

Загиналият Тургай Сали се е занимавал с търговия на хранителни добавки и е тренирал ММА. Не е криминално проявен. Той беше ранен около 1:30 ч., докато разговарял със свой приятел на улицата. Произведени са няколко изстрела, като най-вероятно оръжието е газово, което е било преработено в бойно.

Заради случая на изходите на Хасково имаше засилено полицейско присъствие. Очаква се официална информация по случая от полицията и прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!