Мъж загина при трудова злополука във ВМЗ Сопот

OFFNews 26 юли 2022 в 11:00 1183 1

ВМЗ Сопот

Снимка Архив

ВМЗ Сопот

Млад мъж загина при трудова злополука на във ВМЗ Сопот, предаде БНТ. 

Той се е качил на съоръжение с повишена опасност, за да забърше конденза от изпаренията, без да спре електричеството. Инцидентът е станал около 6.30 часа сутринта в 241 цех на завода.

Мъжът е работил като "галванизатор цианови вани", като във ВМЗ е назначен на 3 май, съобщава БНР. Според прекия му началник е бил изключително добър работник, бързо навлязъл в спецификата на работата.

Преминал е първоначален инструктаж, и оттам нататък всеки ден – ежедневен инструктаж, включително и тази сутрин. "За съжаление, това му действие е извършено, без да е оторизиран и в грубо нарушение на правилата за безопасност, което води до фаталния инцидент", коментира изпълнителният директор Иван Иванов.

Той изказа съболезнования към близките на починалия мъж. Ръководството на завода е предприело действия да говори с родителите, които са в чужбина и ще поеме всички разходи по погребението.

По случая започна разследване и има образувано досъдебно производство.

През 2017 година работник загина, след като падна във вана с киселина. Инцидентът в оръжейното предприятие е станал, докато мъжът е извършвал проверка на ново технологично оборудване, уточниха тогава от ВМЗ. Той е служител на фирмата изпълнител, а не на сопотския завод.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови