Мъж с 22 криминални регистрации и 6 месеца трудов стаж убил съкварталец заради 20 лева в Пловдив

OFFNews 24 февруари 2023 в 12:41 4420 0

Снимка БГНЕС

Има задържан за жестокото убийство на мъж в пловдивската "Арман махала" в понеделник. Арестуваният е 48-годишен мъж, който има общо шест месеца трудов стаж в живота си. Освен това е с 22 криминални регистрации и три пъти е осъждан. 

Това стана ясно на брифинг на прокуратурата и полицията в Пловдив, след като на 20 февруари беше открито тялото на 47-годишен мъж. Наблюдаващият прокурор Мирослав Йосифов обясни, че сигнал за убийството е подаден около 6 ч. сутринта на 20 февруари. 

Мъжът е задържан в четвъртък сутринта, след като е издирван четири дни. Всички криминални регистрации са за кражби, а последната му присъда е през 2002 г. Причината за убийството е спор за 20 лева. 

В конфликта са участвали петима души, след които и пострадалият мъж. Разпитаните свидетели обяснили, че извършителят и починалият са се скарали заради 20 лева. На 19 вечерта всички употребили алкохол в заведение. Тогава възникнал конфликт, като пострадалият ударил два пъти извършителя, който си тръгнал.

След 10 минути арестуваният се върнал с 18-сантиметров кухненски нож. Започна да обижда пострадалия, който, афектиран, стана и отишъл до него.

Двамата се сборичкали и паднали на земята. Един от мъжете с тях видял ножа и се опитал да разтърве биещите се. След като останалите също забелязали ножа, се уплашили и си тръгнали. Дълбока рана в корема води до кръвоизлив и смърт след пробождане с нож".

След като задържаният убил опонента си, взел телефона му и го заложил, а парите проиграл в казино. Откраднал му и ръчен часовник, който опитал да продаде, но не е успял.

Мъжът е издирван в продължение на четири дни. Близките му също не са имали контакт с него, тъй като е бил без телефон.

В четвъртък са издигнати контролно-пропускателни пунктове в "Арман махала". Започната е проверка "дом по дом", вследствие на което извършителят е задържан. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството