Мъж преби съпругата и тъщата си в Нови Искър, търсел нож, но не намерил (обновена)

OFFNews 10 август 2023 в 11:21 2614 0

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 49-годишен мъж, който пребил съпругата и тъщата си и им се заканил с убийство.

На 7 август около 22 ч. в Нови Искър обвиняемият заплашил близките си с убийство, след което започнал да чупи посуда и да търси нож около себе си. Тъй като не намерил нож, мъжът започнал да удря с ръце и крака жена си по главата и тялото. 67-годишната майка на пострадалата се опитала да го спре, но той започнал да удря и нея.

След това обвиняемият се заканил на възрастната жена, че ще запали къщата. 

Обвиняемият няма адрес за пребиваване в страната. Предвид възможността да се укрие и да извърши друго престъпление е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Спрямо него е наложена забрана за напускане България.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

При друг случая е задържан 28-годишен мъж, нападнал приятелката си в Кокаляне. 

Софийската районна прокуратура му е повдигнала обвинение.

На 7 август около 13,00 часа в село Кокаляне обвиняемият удрял с ритници и юмруци по главата и тялото жената, с която живее във фактическо съпружеско съжителство, вследствие на което й причинил лека телесна повреда.

Деянието е извършено в присъствието на малолетно дете.

По случая е образувано досъдебно производство.

Мъжът е осъждан и по времето на извършване на деянието е в бил в изпитателен период на предходно осъждане. Предвид възможността да извърши друго престъпление, е задържан до 72 часа.

Предстои наблюдаващ прокурор да внесе искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки