Маскирани пребиха мъж с чукове посред бял ден в София (обновена)

OFFNews 16 юни 2021 в 08:53 4947 0

46-годишен мъж е пребит с чукове от двама маскирани в центъра на София посред бял ден. Човекът по чудо е оцелял след операция и множество травми по главата и крака. Инцидентът е станал на 11 юни. Все още няма задържан, въпреки че на записите от камерите се виждат лицата на двамата нападатели.

Историята започва банално - Димитър Ивайлов влиза да пазарува в магазин в центъра на София. В автомобила му го чака жената, с която живее. 

"Димитър мина отзад, за да остави покупките в багажника. В началото не виждах какво се случва. Той е усетил силен удар в главата. Погледнах в огледалото за обратно виждане и видях, че двама мъже се разправят с него. Помислих, че ни обират, защото в чантата имах голяма сума пари. Отворих задната врата, за да си взема чантата. Затваряйки я, видях, че един от маскираните нападатели държи чук", разказа Поля Малинова пред Нова тв.

Жената прави опит да предотврати побоя, но маскираните продължили да удрят Димитър с чукове по главата и по краката. Обект на агресията им става и случаен свидетел, който се опитвал да помогне.

Пострадалият е настанен в "Пирогов" в тежко състояние. Семейството подозира, че поръчители на нападението е конкурентна на тяхната фирма. През годините те многократно са били тормозени, за което Поля и Димитър подават сигнали в ГДБОП, полицията и прокуратурата. Реакция обаче няма.

Малко по-късно от Софийската районна прокуратура обявиха, че е образувано досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда. МВР установява извършителя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки