Мълнии подпалиха къща в новозагорско село и сухи треви в кърджалийско

OFFNews 21 юли 2023 в 11:55 1276 0

Светкавица

Снимка Pixabay

Светкавица

Мълнии подпалиха къща в новозагорско село и сухи треви в кърджалийско.

Светкавица е паднала върху електрическото табло на къща в землището на новозагорското село Еленово и е предизвикала пожар. За вчерашния инцидент съобщи пресцентърът на Областната дирекция на МВР в Сливен. Къщата се е подпалила и е бил извикан противопожарен екип от Нова Загора. Той е угасил пожара. Няма пострадали. Сигналът за инцидента е подаден вчера в 17:42 ч. Огънят е унищожил домашно имущество и техника на две домакинства, един фургон и спомагателна постройка, центрофуга и 1500 кг пчелен мед.

Мълнии са причинили и два пожара през вчерашния 20 юли на територията на община Момчилград, съобщават от регионалният пресцентър на МВР в Кърджали.
Около 16:30 часа в землището на село Нановица се запалва суха трева. Горска постеля горяла в землището на село Равен около 18:00 часа. И двата пожара са загасени от екипи на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Момчилград. Няма нанесени материални загуби или пострадали хора при двата пожара, уточняват от регионалния пресцентър на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!