Майки и деца въртят наркобизнеса в Елин Пелин

OFFNews 10 декември 2019 в 12:46 3155 0

Бизнесът с наркотици в Елин Пелин е въртян от 24-годишни момчета, а родителите им са били в течение на дейността им. Майката на единия е задържана, когато се опитала да изхвърлила буркан с тревиста маса през прозореца, но униформените я хванали в крачка при обиск в дома им.

За друга майка разследването показало, че осъществявала транспортиране на наркотици от София до Елин Пелин, стана ясно по време на брифинг на специализираната прокуратура.

Оперативна информация за наркогрупата е получена през февруари, когато е изготвен план за действие, утвърден от главния секретар на МВР.

„Крайно неприемливо е толерирането на тази дейност от родители. Необходима е здрава семейна среда“, заяви зам.-директорът на ГДБОП Стоян Темалкиев.

За период от четири денонощия органите на реда разбиха две групи, разпространявали наркотици на територията на Елин Пелин.

От думите на Темалкиев се разбра, че двете групи са се познавали, но всеки се занимавал със своята дейности, като се явявали конкуренти. Зареждането с наркотици - марихуана и амфетамини, е ставало от депо в столицата. Депото е държал лидерът на групата, който е зареждал наркотиците и ги е разпределял в разфасовки.

Ръководителят на специализираната прокуратура Димитър Франтишек пък каза, че групи за разпространение на наркотици се разбиват често, но те отварят ниша, която бързо се заема от друга банда.

Разследващите обясниха, че складът в квартал "Триъгълника", откъдето се зареждала бандата, е разбит по време на сделка. Там са открити и голяма част от наркотиците и фалшивите банкноти от 100 евро. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови