Майката на Симона Радева: Дъщеря ми не е била в колата, няма връзка с Георги Семерждиев

OFFNews 11 юли 2022 в 08:20 5020 0

Симона Радева

Снимка Фейсбук

Симона Радева

Категорично дъщеря ми не е била в автомобила - заяви майката на полицайката Симона Радева, разпитвана заради смъртоносната катастрофа с две жертви, причинена от Георги Семерджиев. На 5 юли час преди полунощ той помете на тротоар и уби на място жени на 22 и 26 години на кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски" при хотел "Хемус" в София. Водачът е бил без книжка, управлявал е кола (Ауди Q7) спряна от движение, зад гърба си има над 50 наказателни постановления, но не е арестуван. Сред тях има и за разпространение на наркотици, включително за шофиране под влиянието на наркотици.

Дясната страна на автомобила е смазана, ако е имало някой до шофьора, е щял да загине на място - убедена е Бистра Радева, която отговори на три въпроса пред Нова тв. Интервюто беше излъчено тази сутрин.

Майката отрече Симона да е имала или да има интимна връзка с Георги Семерджиев.

"Няма отношения със Семерджиев. Не мога да кажа дали се познава с него. По никакъв начин не са имали интимни отношения", каза тя.

Тя се оплака от "постоянни заплахи" срещу дъщеря си. "Детето ми не се чувства добре, не иска да излиза от вкъщи, не иска да разговаря с никого" - оплака се майката, без да даде подробности и отказвайки да отговаря на други въпроси.

Не се стигна до въпроса помагала ли е дъщеря ѝ на Семерджиев да се укрие след катастрофата, давала ли му е полицейската си радиостанция.

35-годишният Семерджиев вече е в ареста и съгласно решението на съда, ще остане там. Срещу него са повдигнати три обвинения: за причиняване на катастрофа, довела до смъртта на двама души (възможната присъда е от 5 до 20 години затвор); употреба на автомобил след употреба на наркотични вещества- амфетамин и метаамфетамин на 10 юни, когато е отнета книжката му, но не е арестуван (1 до 3 години затвор); шофиране с фалшива книжка на 10 юни (до 8 години затвор).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови