Ловци намериха човешки останки край софийско село (допълнена)

OFFNews 27 октомври 2020 в 11:45 6781 1

Ловци намериха човешки останки край софийското село Желява. Те са били открити преди два дни, като става дума за човешки скелет.

Засега не е ясно дали останките са на мъж или жена. Съдебен лекар на място е дал предварително мнение, че са на труп, престоял там от април и вероятно са на мъж. Дадени са за ДНК профил, за да се установи самоличността му.

В близост до останките са намерени обувки и дрехи, за които се предполага се, че са на мъж от близко село, който е в неизвестност от пролетта.

Според местните става дума за мъж от село Елешница. Изчезнал е преди около половин година на мястото, където са намерени останките. Тепърва ще се установява дали е той. 

Селото се намира и в разширения район, в който се издирва и изчезналият в Дупница в края на юли Янек Миланов. По неофициална информация версията се проверява, но по-късно това бе отхвърлено.

Янек Миланов изчезна мистериозно и беше видян за последно да се качва в колата на бившия гард на братя Галеви - Васил Капланов - Каплата, с когото имали лични пререкания.

Янек от години живее и работи във Франция и редовно се прибира в родния си град Дупница. Месец след изчезването му МВР се активизира и започна мащабни акции. Екипи на полицията, жандармерията, пожарникари, спасители с техника и специализирани автомобили, включително и линейка издирваха  Янек.

Водолази са претърсвали водоемите край село Крайници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови