Локомотив на пътнически влак дерайлира край Ракитово

Последна промяна на 06 март 2015 в 13:24 3094 3

Снимка БГНЕС/Архив

Локомотивът на пътническия влак Добринище – Септември дерайлира в района на спирка Цепина вследствие на удар в скална маса, паднала върху железния път, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Инцидентът е станал около 11:50 часа днес, в междугарието Долене – Варвара, като причината е удар в скална маса, паднала върху железопътната линия.

За щастие при инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците.

В композицията са пътували 12 пътника, които незабавно са били изведени от вагоните с помощта на превозния персонал на влака.

От БДЖ съобщават, че са осигурили три леки автомобила за превозване на пътниците от влака до гара Септември.

Към момента движението на влаковете в участъка Добринище – Септември е спряно. За пътниците от преминаващите в участъка влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2015 в 18:03

Да не коментират тролове и още повече хора,които не са пътували по този маршрут.Първо никой няма вина там е скалисто,а тази непроходима местност от Септември до Добринище през билата на Родопи е уникална гледка и цяло пътешествие около красотите на Родопи и линията е правена с труда на военнопленници!Бдж е най-голямото богатство,което имаме ама не го ценим и пазим и не прави инвестиции държавата,,а вие тролчета не знаете какво коментирате 12 човека има да,но за студентският празник е пълна теснолинейката и дори стоят прави хора!

06.03 2015 в 15:10

Това БДЖ няма ли вече да го закриват?Те вече правят повече катастрофи от колите.

06.03 2015 в 14:30

Цял влак за 12 пътника? Е това е ефективност. Нищо чудно че БДЖ е бездънна каца в която се крадат милиони!