Лодка с двама рибари се преобърна край Китен, единият загина

OFFNews 08 май 2023 в 17:00 2407 0

Снимка Pixabay

61-годишен рибар загина, след като лодката му се преобърна край Китен, съобщи БНТ. На борда е имало още един мъж, който е спасен и откаран в болница.

Около 13:20 ч в полицията е постъпил сигнал от двама рибари от Карнобат, че забелязали в морето срещу носа на пристана в Китен обърната лодка. Рибарите казали, че ще се опитат да спасят падналите във водата свои колеги.

Към мястото на инцидента се отправили полицейски служители и служители от "Гранична полиция", които констатирали, че карнобатлиите са успели да качат в лодката си единия от падналите рибари, а вторият е бил превозен до сушата хванат за борда.

Излизайки на пристана, служител от "Гранична полиция" е започнал да реанимира рибаря, плуващ заедно с лодката, но въпреки тях той починал.

Тялото на 61-годишния мъж от ямболското село Каравелово е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към УМБАЛ-Бургас, а неговият приятел - 72-годишен мъж, също от село Каравелово, е отведен за лечение с хипотермия (измръзване) в УМБАЛ-Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови