Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

"Линейката нагази тревата, за да мине по-бързо, а не заради паднал човек"

OFFNews 08 септември 2015 в 13:15 6016 10

Снимка Ани Сиракова

"Гледах през прозореца, когато линейката влезе в тревните площи. Напред-назад, мъчеше се да излезе. Реших да сляза. Долу вече имаше трима човека, които бутаха. Приближих се и попитах жената от екипа какво прави линейката в тревата. Тя ми отговори: "Бяхме извикани на адрес и за по-бързо решихме да минем от тук". Каза ми адреса, но не го запомних. Попита ме дали знам къде се намира той и аз казах, че не знам. Снимах докато линейката не излезе и не продължи в посока мола на "Стамболийски". Дразня се от това, което са казали - че е имало човек на релсите на трамвая, не беше така."

Това разказа Ани Сиракова, станала очевидец на случая, при който линейка на Спешна помощ нагази в тревната площ на Руски паметник и затъна в калта. Случаят е от 1.30 ч. след полунощ в събота, 5 септември, когато очевидно не е имало непреодолим трафик, който да налага подобно поведение на шофьора. Затъналата линейка остана в калта повече от час.

Вчера зам.-директора на Центъра за спешна медицинска помощ в София Светла Богданова обясни пред OFFNews, че линейката се била отзовала на повикване за мъж в безпомощно състояние именно в тревните площи. Тя допълни, че докато се мъчели да избутат линейката, мъжът, който се оказал пиян, станал и си тръгнал.

Това, по думите на Ани, обаче не е така - адресът е бил съвсем другаде, линейката е минала през тревата за "по-пряко", а пиян мъж в тревата изобщо не е имало.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews