Лекари се борят за живота на ранените при катастрофата край Карлово

OFFNews 06 юли 2015 в 08:42 2630 0

Лекарите продължават да се борят за живота на ранените при вчерашната катастрофа между лек автомобил и автобус, която стана на пътя Карлово-Калофер.

В автобуса са пътували общо 20 души от лагерния завод в Калофер, които се прибирали в Сопот, Карлово и близките села. Трима от тях са пострадали тежко и остават с опасност за живота. 

Най-сериозно е пострадал мъж, който има прекъсната артерия на лявата ръка. Снощи в болницата са докарани още 3 жени от автобуса, които имат гръдно-коремни травми.

Няма данни за употреба на алкохол от шофьора на автобуса, назначена е техническа експертиза.

"Случайно пътувайки по Подбалканската магистрала започнаха да ми присветват коли. Малко след това попаднах на катастрофиралия автобус", разказва д-р Добрин Патарински от Клиниката по интензивна терапия в "Пирогов" пред bTV.

Той е един от хората, участвали в спасителната операция при тежката катастрофа. 

"Първо видях едно момиче с охлузвания, което беше откарано до болницата от случайно преминаващи хора. Пострадалите бяха видимо притеснени. Видях още мъж и жена, които бяха в най-тежко състояние. Аз се убедих, че няма пряка опасност за живота им. При такава ситуация е много важно да се създаде организация и да се запази спокойствие", посочи той, като е категоричен, че институциите са се справили добре.

"Един от мъжете, които помагаха разкритикува пожарната, че само са разрязали някакви маркучи от автобуса, но ако не го бяха направили и беше възникнал пожар, пострадалите щяха да са повече. Когато има ред по цялата верига и ситуацията се овладява по-бързо", допълни лекарят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!