Куче нахапа жена и уби домашния ѝ любимец в Люлин

OFFNews 20 октомври 2023 в 08:25 6405 0

куче

Снимка Pexels

Куче.

Домашно куче без намордник нападна жена и уби нейното куче. Случаят е от кв. „Люлин” в София. Жители му твърдят, че това е поредният подобен случай в района.

Инцидентът е станал на 27 септември. Около 08.00 ч. Добринка Дейкова разхожда домашния си любимец, когато вижда друга жена с две кучета.

„Едното се спусна и нахапа моето куче. Опитах се да го опазя, но не успях. Ръцете ми са нахапани. Извадих си медицинско. Подадох сигнал до 9 РПУ, районната община и Агенцията по безопасност на храните. Жалбата ми беше пренасочена към Столичния инспекторат. От полицията ми се обадиха. Казаха ми, че жената им е добре позната. Подавани са и други сигнали от потърпевши в района, но до момента са ѝ изпращани само преписки. Инспектор е ходил в дома ѝ. На адреса е имало само едно куче”, каза пред Нова телевизия потърпевшата жена.

От полицията заявяват, че има събрани материали, които са изпратени в Районната прокуратура. От обвинението пък обясниха, че документите са пристигнали едва вчера. От Районната община и Столичният инспекторат поясниха, че е съставен акт за административно нарушение. Собственичката на агресивното куче е отхвърлила твърденията в сигнала.

Столичният инспекторат и район „Люлин“ - Столична община са направили проверка, съставен е констативен протокол, потърсени са доказателства и предстои да бъдат разпитани свидетели.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки