Куче нахапа по лицето 5-годишно дете в Ловеч

OFFNews 03 май 2022 в 13:11 1688 2

Снимка pixabay

5-годишно дете е нападнато и нахапано от куче в Ловеч, предаде бТВ.

Момчето е с наранявания по лицето, като състоянието му е стабилно. 

Кучето е нападнало детето вчера следобед в близост до градинка за деца с увреждания. 

Животното е придружавано от няколко момичета на 12-13-годишна възраст, но те са отрекли да е тяхно, разказва майката на пострадалото момче пред бТВ. 

Жената ще съди Община Ловеч. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

2

Kaliende

03.05 2022 в 13:55

Това е общо взето. За неспазване на правилата, придобити при обучението - глоба и отнемане на лиценз. Ако човек е пострадал или убит - стопанинът влиза в затвора а кучето се евтанизира. Който е хванат да отглежда опасна порода без лиценз - първо глоба и условна присъда, втори път ефективен затвор, примерно 3 години.
И така, бавно и полека, опасните породи няма да се отглеждат от олигофрени и наркомани, както е сега, а от отговорни стопани, които се боят да не си изгубят лиценза.
Това може да се напише за 1 седмица и да се приеме за 1 месец. Само после трябва контрол и проверки, както е във всяка нормална държава. Дано някой види този коментар и задейства някъде някак си нещата. Дано!

900

1

Kaliende

03.05 2022 в 13:53

Колко ли още такива случая трябва да има, за да може в горката България да се въведат правила за кучкогледането.

Ето примерни няколко члена:
1. Всеки може да отглежда куче, ако е от безопасна порода.
2. Дефиниция за безопасна порода - според специалисти - тегло до 7-10 килограма или от неагресивна порода, със захапка до еди-колко си килограма. Примери - ирландски сетер, кокер шпаньол, голдън ретривър, лабрадор
3. За големи породи, които могат да бъдат опасни за живота на деца или възрастни - да се отглеждат само с лиценз. Стопанинът да минава курс на обучениие и ак ое хванат в немарливо отношение към задълженията си (разходка без каишка и др.) лицензът се отнема първоначално за 3 години, а после до живот.
4. Опасните породи са с тегло над ... килограма възрастен индивид и захапка над ... килограма. Такива са бойните породи, като: Кане корсо, Питбул, Американски питбул, Бултериер, Дого аржентино, Ротвайлер,...специалистите ги знаят, но може също и немска овчарка, кангал, каракачанск
 
X

Да помогнем на украинските деца!