Контрабандни медикаменти за над 150 000 лв. задържаха на ''Капитан Андреево''

OFFNews 24 октомври 2022 в 20:05 1585 0

лекарства

Снимка Агенция Митници

Задържаните на Капитан Андреево лекарства

Контрабандни лекарствени продукти за над 150 000 лева откриха на митническия пункт "Капитан Андреево" при проверки на три превозни средства.

Най-голямото количество медикаменти е открито на 20 октомври, когато на пункта пристигнал автобус с турска регистрация, в който пътували двама шофьори и 17 пътници от Турция през България за Украйна. При проверка в багажното отделение са открити пет кашона, пълни с блистери, съдържащи различен брой таблетки, ампули, флакони и инжекции-писалки.

Откритите медикаменти са в търговско количество, имат различно предназначение и са на стойност 157 773 лева. В хода на проверката се установява, че медикаментите са собственост на един от пътниците – азербайджански гражданин.

При други два случая са открити 28 000 опаковки с витамини и 133 инжекционни разтвора с анаболни стероиди. Витамините са открити на 13 октомври при проверка на товарен автомобил с чужда регистрация с шофьор от Турция. Той представил стока от Германия през България за Азербайджан. При проверката са открити 8 палета недекларирани разтворими таблетки с надпис Vitamin C 1000 mg. Общото количество на откритите витамини е 28 000 опаковки.

Контрабандни лекарствени средства са открити при проверка на лека кола с българска регистрация. Шофьорът - българин, пътувал със семейството си от Турция за България на 16 октомври и не декларирал стоки. При проверка в багажа на шофьора са укрити 133 опаковки със 7 вида лекарствени продукти - анаболни стероиди.

Контрабандните лекарствени препарати са задържани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови