Кола помете жена на пешеходна пътека в Ботевград, още две блъснати в Търновско

OFFNews 19 юли 2023 в 09:30 2878 0

Пешеходна пътека

Снимка БТА/Владимир Шоков

Пешеходна пътека

Автомобил помете жена на пешеходна пътека в Ботевград, други две пресичащи възрастни пешехотки също са били блъснати от коли във Велико Търново и Стражица.

Ударената в Ботевград 46-годишна жена е с опасност да живота.

Свидетел на случилото се на 17 юли става писателят Христо Стоянов, който го описва в социалните мрежи.

Колата се е движила бързо. Нито един от очевидците не пожелал да даде сведения на полицията - разказва той.

Пробите на шофьора за алкохол и наркотици били отрицателни.

„Спрях, за да мине жената. Тя стигна до осовата линия, когато една кола се зададе с бясна скорост и я удари. Потърпевшата полетя на 15 метра. Шофьорът слезе и каза: „Тя не беше на пешеходната пътека”. Изумих се. Имаше 30 души и нито един не даде обяснения в полицията. Веднага се обадих на 112. Когато осъзна какво се е случило, водачът започна да плаче”, обясни в сутрешния блок на Нова тв Стоянов.

Пострадалите в Търново са на 88 и 78 г., информира полицията. Първата е била ударена към 11:30 ч във вторник от също възрастен водач, 79-годишен мъж от София. Жената е със средна телесна повреда във великотърновската болница. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни.

Същия предиобед е блъсната и 78-годишна жена от автомобил в Стражица, на кръстовище - вход за междублоково пространство. Лек автомобил «Фолксваген», управляван от 49-годишен от с. Кесарево, е блъснал жената при маневра на заден ход. Тя е с фрактура на тазобедрена става и също е във великотърновската болница. Отрицателни са пробите и на този водач.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки