Кметът на Раднево: Фенове на "Берое" предизвикаха сблъсъците

OFFNews 05 май 2016 в 08:57 3620 4

Снимка бТВ

Трима полицаи са пострадали на протеста в Раднево снощи, един от тях е с по-сериозни наранявания на главата, съобщи МВР. Футболни фенове на "Берое" са предизвикали сблъсъците, заяви кметът на града Теньо Тенев по БНТ. 

За проявената агресия са задържани двама мъже, срещу които са образувани бързи производства. В полицията са доведени петима непълнолетни, на които са съставени предупредителни протоколи и са предадени на родителите. До този момент в полицията няма постъпили данни за пострадали участници в протестните действия.

Според неофициална информация пострадалите протестиращи са шестима. 

Прокуратурата ще поиска днес постоянен арест за четиримата мъже от ромската фамилия от квартал "Кантона" в Раднево, които раниха трима младежи при саморазправа на пътя. 

Днес започва оглед дали търговските обекти в ромската махала, притежание на проблемната фамилия, са законни. Задържаните роми са обвинени в опит за убийство. 

Тази вечер се очаква нов протест, информира бТВ. Ромската махала на Раднево е почти безлюдна, от около 750 жители са останали не повече от 40 – предимно мъже.

Децата не ходят на училище, докато ситуацията не се успокои. „Щеше да стане пълен ужас. За няма нищо не може да се случи такава трагедия”, коментира млад ром пред бТВ. 

Четиримата арестувани за побоя след засичане на пътя в Раднево и техните жертви били дългогодишни приятели, казаха жители на града по Нова тв.

Стотици хора преминаха на шествие до ромската махала в града, където полицията се опитваше да ги спре. Напрежението ескалира, след като недоволните пробиха полицейските заграждения и започнаха да хвърлят бомбички, камъни и шишета с вода срещу полицейския кордон. Полицията мина в настъпление, обстановката се успокои след 22 часа.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

05.05 2016 в 10:05

От БХК казаха че крака им нема да стъпи повече на мач под Аязмото...форма на протест разбирате...

13859

2

Daering

05.05 2016 в 09:24

Стане ли така, нещата да се решават силово, пиши я бегала работата. Мунчо пак ще пусне текстове, които никой не спазва или не следи да се спазват, пак едните ще обвиняват ромите, другите ще обвиняват агитките, а държавните служители ще симулират дейност по принуда.

А керванът си върви, вече дори кучетата не лаят.