Клипът с полицаи, унизили паднал мъж, бил "внушение" (видео)

OFFNews 08 септември 2015 в 10:31 5181 20

Румен Петков

Снимка БГНЕС

Румен Петков

"Аз съм противник на стремежа ни за всичко да е виновна полицията... Мисля, че тук министър Бъчварова и главният секретар г-н Костов са задължени по най-бързия начин да приключат проверката и да се каже на обществото за какво става дума. Иначе, в една или друга степен, зрителите ще бъдем зависими от това, което ни се внушава, от това, което четем, от това, което чуваме."

Така бившият вътрешен министър Румен Петков (АБВ) отговори на въпрос в интервю за bTV как му се струва полицаи да ритат в тялото и лицето седнал на земята човек, който ги бил заплашил да ги зарази със СПИН, и да го увиват с тоалетна хартия.

Румен Петков определи коментарите по темата като "волни разсъждения" на хора, които "не са в детайлите".

На фона на скандалното видео Петков се оплака, че хората с пагон работят в "унизителни условия при невероятно натоварване".

"Ние виждаме тези клипове, но не виждаме полицая, който на 15 септември пази нашите деца, а неговите деца отиват сами на училище. Не виждаме от тези клипове семейството на полицая, което прави Нова година, защото той пази нас. Клиповете са за това, и да виждаме тази грозна действителност, но мисля, че трябва да отдадем дължимото на служителите на МВР, които съзнателно са направили избора си да служат на нас, а не на най-близките си", каза Петков, който, съмнявайки се в достоверността на видеото, в течение на разговора направи уточнението "ако има превишаване" на правата.

Все пак той призна, че потърпевшият все пак би могъл да осъди България заради това, което му се е случило.

Той коментира и отказа на АБВ да подкрепи антикорупционния закон на вицепремиера Меглена Кунева.

Според него вицепремиерът Кунева и правосъдният министър Христо Иванов искали да сложат чадър върху прокуратурата. Той определи реакцията на вицепремиера като „една емоционално необмислена реакция”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews