Изтеглят от пазара опасна лампа, поразила дете с ток

Цветан Петров 18 август 2015 в 10:43 2988 0

Шведската верига за обзавеждане ИКЕА спира от продажба и изтегля от пазара детска нощна лампа със сензор PATRULL. Решението е взето след получен сигнал за ударено от ток дете, което си играело с нея, съобщиха от компанията.

Детето пострадало, докато опитало да При опит на детето да извади лампата от контакта капачката ѝ е паднала, вследствие на което детето е получило токов удар и наранявания по ръката.

ИКЕА призовава клиентите, които са купили въпросната нощна лампа, незабавно да преустановят използването ѝ и да я върнат в магазин ИКЕА в София. Парите им ще бъдат възстановени напълно дори и без представянето на касова бележка.

"Безопасността на продуктите е основен приоритет за ИКЕА. При случай на инцидент с продукт на ИКЕА, компанията взима незабавни мерки и в този случай продажбите на лампата PATRULL бе преустановена веднага. Лампата е преминала през предварителни тестове и отговаря на всички законови нормативи и стандарти. В рамките на последвалото разследване на случая, ИКЕА тества над 600 лампи PATRULL и тестът показва, че те са изправни. Въпреки това ИКЕА изтегля от продажба този продукт, за да предотврати риска от бъдещи инциденти", гласи коментарът на веригата относно случая.

Лампата е в продажба в Европа и Северна Америка още от 2013. Тя може да бъде върната в сектор "Обслужване на клиенти" в магазина на ИКЕА София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews