Иван Костов обиран 7 пъти

OFFNews 16 януари 2012 в 11:50 3236 1

Иван Костов   Снимка: БГНЕС
Иван Костов Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ и премиер на България в периода 1997-2001 година е бил обиран 7 пъти.

Това разказа той в интервю за bTV тази сутрин. В част от случаите е обиран домът му, в други - къщата на дъщеря му Мина, уточниха от ДСБ в коментар за OFFNews.bg. За случаите Костов разказа:

На три пъти, от 7-те пъти, когато са влизали крадци в дома ми, полицията е излизала с версията за самоинсценировка... Предпоследният път версията за самоинсценировка беше, когато гръмна един взрив пред дома ми. Тогава Филчев (Никола Филчев - главен прокурор от 16.02.1999 до 22.02.2006 г. - бел. ред.)  каза, че това е самоинсценирано, една от версиите – „Костов си го е сложил”. Аз съм все пак бивш министър-председател, нали? Можете да си представите, щом прокуратурата ... и това беше версия, подета от тогавашния главен секретар Бойко Борисов, който пък, за да я направи по-автентична, дойде на място в дома ми и не се сети, примерно, да провери камерите какво са показали.

  В крайна сметка службите не разкрили нищо.

Зад тези версии, които полицията и ГД „Борба с организираната престъпност” пускат за сметка на хората, се прави, за да се скрива тяхната некомпетентност и неспособност да разкриват истински престъпления, каза Костов.

От пресцентъра на партията отказаха да дадат повече подробности за това кога е бил обиран бившият премиер и какво е било взето от дома му с думите, че това е личен въпрос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!