Хванатият с канабис кандидат-депутат: Не мислех, че е чак толкова незаконно

OFFNews 09 ноември 2021 в 10:29 4043 2

Не мислех, че е чак толкова незаконно. Какво да кажа, бях сял малко за моя консумация. Намериха ги и ме арестуваха. Съжалявам.

Това обясни пред Нова тв кандидатът за депутат от листата на "Патриотичен фронт" в Сливен Валентин Велев, който бе хванат да отглежда канабис на 8 ноември. Още тогава той обясни, че го боли кръстът и тревата е за лично ползване, но бе принуден да напусне листата. Той бе задържан миналия петък при спецоперация в природен парк "Сините камъни". После бе пуснат на свобода, но е с образувано досъдебно производство. Според полицията на място са открити 15 растения канабис, буркани с изсушена маса, уреди и инсталация за отглеждането им.

"Имам проблем с кръста и го (канабиса) ползвах за болкоуспокояващо", посочи отново Велев.

От думите му стана ясно, че от тревата се е възползвал и негов роднина, който също имал здравословен проблем. На въпрос защо все пак е направил грешката той отвърна: "От човешка глупост".

"Вуйна ми страда от глаукома. Много хора ползват конопено масло, а знаете то е доста скъпо и е трудно човек да си го позволи", разясни той и допълни, че сам е решил да подаде документи за заличаване от листата и за напускане на партията.

"Аз не го оправдавам в никакъв случай. След това, което е направил, беше естествено политическата му кариера да приключи. Ние не одобряваме тези действия", заяви областният координатор на НФСБ в Сливен Доброслав Иванов.

Представители на партията обаче се усъмнили, че акцията може и да е предизборна атака. 

Предстои прокуратурата да повдигне обвинение на Валентин Велев за отглеждане и притежание на канабис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1067

2

StinkingSonOf

09.11 2021 в 11:44

Каква фармацевтична мафия те гони теб? В държавите, където е законен канабиса това си е отрасъл за фармацевтичните компании. Ти мозък имаш ли?