Кандидат-депутатът от НФСБ хванат да гледа трева: За лечение беше

Ангел Марковски 08 ноември 2021 в 16:01 2735 0

"Бях засял малко китки в Балкана за моя консумация, намериха ги полицаите и ги конфискуваха, това беше. Имах проблеми с кръста, за болкоуспокояващи ги ползвах. Знам, че не е законно, но като ме схване кръста по две седмици не мога да стана от леглото. Помага ми, затова го засях". Това обясни пред bTV кандидатът за народен представител от коалиция "Патриотичен фронт" Валентин Велев, който беше уличен в отглеждане на канабис. 

Той беше задържан в петък при спецоперация в природен парк "Сините камъни". Сега е на свобода, но с образувано досъдебно производство. Според полицията на място са открити 15 растения канабис, уреди и инсталация за отглеждането им.

"Той спомена, че има някакви проблеми, както и негова роднина, която има глаукома. Този коноп да бъде използван за медицински цели. Смятам, че още от лятото са започнали разработки, разпоредени от най-високо място върху хора от листата, т. нар. уязвими хора, за които е имало данни, че са замесени в нещо, за което ние не сме знаели, Иначе нямаше да има такива хора в листата", заяви Доброслав Иванов, областен координатор на НФСБ - Сливен.

Десетият в листата на коалицията в 21 МИР-Сливен подаде заявление за заличаване от листата и на обяд РИК в Сливен заличи неговото име. Той напуска и партия НФСБ, откъдето определят пък задържането му като предизборна атака.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови