Холандската полиция арестува Демби

OFFNews 03 ноември 2016 в 12:54 5950 3

Холандската полиция арестува Демби

Снимка БГНЕС, архив

Димитър Вучев-Демби е бил арестуван от холандската полиция за взломна кражба от апартамент. Това съобщи директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.

Соченият за наркобос в България, е бил арестуван на 1 ноември в Холандия заедно с още един българин - Коваленко Коваленков, който е познат на властите у нас за множество кражби. Двамата са били задържани от холандската полиция веднага, след като са извършили обир на апартамент. В момента Димитър Вучев-Демби се намира в предварителния арест на холандския град Алкмар. Това съобщи директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски. Той допълни, че българските власти са помогнали на холандските си колеги при извършването на цялостната разработка по случая с Димитър Вучев-Демби. От Националната полиция припомниха, че за последно Димитър Вучев-Демби е бил освободен от предварителния арест през юли тази година, след което повече е бил в неизвестност.

В България срещу Вучев има висящо производство за притежание на наркотици и за причиняване на лека телесна повреда на полицай. Демби беше и един от основните свидетели в делото за организирана престъпна група за разпространение на наркотици, в което главен подсъдим беше Златко Баретата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12329

3

Шопа

03.11 2016 в 14:09

И сега ще го осъдят ли тук, след като холандците го намериха ?

12278

2

Bai Tanas

03.11 2016 в 14:02

дано там ги опандизят поне ... че наще само им оставят делата да "висят" :)