Година след трагедията край Своге: Проблемите остават нерешени

OFFNews 25 август 2019 в 07:33 2705 0

Снимка БГНЕС

Днес се навършва една година от тежката катастрофа край Своге, при която автобус пропадна от пътя и загинаха 20 души.

Граждани и близки на жертвите ще почетат паметта им със заупокойна молитва и осветяване на паметната плоча на мястото на инцидента. 

След трагедията премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри - на транспортния Ивайло Московски, на регионалния Николай Нанков и на Валентин Радев - на вътрешните работи.

„Сложиха мантинели, направени по безумен начин. Влизаш зад мантинелата, където се намира тротоарът и стигаш доникъде. За да можеш да продължиш трябва да се прекачваш през нея или да пролазваш отдолу... и излизаш на пътната настилка“, казва Лилия Георгиева от инициативния комитет, оглавил протестите, пред БНР.

Според нея така хората отново са на пътното платно в продължение на километри. Георгиева твърди, че ефект няма и от ремонта на пътния участък, който остава все така опасен:

„Ако сега минете по пътя, той е същият. Просто само положиха нов асфалт, сложиха шумяща маркировка, което не решава проблема“.

Обещаните две пасарелки също ги няма.

Недоволни са и жителите на село Световрачане, което даде най-много жертви в катастрофата. Днес се очаква близките и съпричастни да се съберат, за да почетат паметта на загиналите и отново да напомнят на властта за обещаното и неизпълненото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови