Главният секретар на МВР: Има подозрения за още замесени в убийството на Пейо Пеев

Иззет е видеозапис, който не е лицеприятен

OFFNews 25 януари 2024 в 09:53 3236 0

Живко Коцев

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Главният секретар на МВР Живко Коцев

"Има подозрение, че в убийството на Пейо Пеев има и други замесени хора", заяви главният секретар на МВР Живко Коцев пред БНТ. Той обаче не даде повече подробности, като само уточни, че има образувано досъдебно производство за лично укривателство.

За убийството са обвинени съпругата на Пеев - Габриела Савова, и нейната майка Красимира Трифонова. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите, като по-възрастната жена е душила мъжа, докато дъщеря ѝ помагала. Според първоначалните данни мотив за престъплението е спор за родителски права. Двамата имат едно дете на 6 години, а преди 4 месеца Габриела Славова-Пеева ражда още едно, на което обаче друг мъж претендира, че е баща.

Главният секретар на МВР каза още, че децата в момента са при родителите на Пейо Пеев. Вчера майка им призова те да ѝ бъдат върнати, за да се грижи за тях. В момента Габриела Славова-Пеева е под домашен арест, а съдът я пусна, за да гледа децата си. За това потвърди и бившият депутат Велико Минков, който твърди, че е баща на второто дете на Славова. 

Коцев обясни, че има заповед след доклад на Държавна агенция за закрила на детето и двете деца са предадени за временно отглеждане на родителите на Пеев.

"Очаквам прокуратурата да поиска постоянното задържане под стража на Габриела Славова, след като децата не са при нея", допълни Коцев.

Главният секретар на МВР каза още, че според анализите по всяка вероятност убийството е извършено в четвъртък на 18 януари вечерта, непосредствено след срещата на Пейо Пеев с неговата съпруга и нейната майка, като колата е открита в района на "Драгалевци" малко по-късно същата вечер.

Той уточни, че има видеозапис с продължителност от 3 минути на престъплението, който определи като "смущаващ и нелицеприятен". 

Коцев коментира и убийството на Алексей Петров, който бе застрелян през август 2023 г. в "Драгалевци". Главният секретар поясни, че убийството е било добре подготвено, предварително планирано, жертвата е наблюдавана - изучаване на неговото поведение, начина на живот, маршрутите му.

"Разполагаме с доста улики и голям обем от факти, но не разполагаме с конкретно лице, което да привлечем в качеството на обвиняем. Няма данни нито за авторство, нито за поръчителство", добави той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика